NO9 Festival d.19 april – ZackChrist – Umatic – Bust Da Beat – Nector – Ink m. Elo Him og NikolineB – Facaden

d. 19. april kl. 20.00 til 01.00 byder NO9 på en række Upcoming Artists der vil vise på deres bud på hvor den elektroniske musik er lige nu.

NO9 Festivalen foregår på Højskolen Performers House i Silkeborg

Upcoming Artists : Zack Christ – Umatic – Nector – Bust Da Beat – Ink – Facaden

Billetter koster kun NB!! Ny pris 30 kr. på nettet. Der kan købes billetter til begge dage til nedsat pris..

Se også det spændende program d.18/4… Køb billetter her…

Zack Christ (KBH)

547995_328990623863525_1802352916_n

Zack christ består af den unge elektroniske lydmager Jakob Einar la Cour. På NO9 kommer Zarck Christ med trommeslageren Sebastian Winther!!

Som 9-årig opdagede han den elektroniske musik som udtryksform gennem sin daværende trommerlærer, men begynde dog først rigtig at benytte sig af den efter han som 13-årig var ude for et biluheld. Choket gav brændstof til den kreative trang og fra den ene dag til den anden begynde Jakob at spytte bunkevis af samplebaserede lydlandskaber ud.

Langsomt opdagede han den elektroniske musiks forskelligartede univers og med udgangspunkt i både minimalistisk samt mere “inteligent” clubmusik begynde han at lege rundt med forskellige stilarter og udtryk. De seneste par år har zack christ gået hen og fået sin helt egen lyd, i øjeblikket med wonky hip-hop, jazz og post-dubstep som hovedinspirationskilder. Denne lyd kan beskrives som halvvejs syntetisk og halvvejs organisk.

Umatic (KBH)

I vinteren 2010, besluttede søskendeparret, Mathilde og Lukas Lunderskov, at starte det musiske eksperiment: Umatic. De finder hurtigt ud af, at Mathilde lyse vokal klinger perfekt sammen med Lukas’ tunge og grynede produktioner, og som projektet begyndte at tage form, begynder hypnotiserende electro pop sange, at bryde ud af deres lydlaboratorium i København.

Billede

Der går ikke lang tid før de udgiver deres EP, Desert Nights, som blev udgivet på pladeselskabet Horror Comfort. EP’en var en lille smagsprøve på, hvad folk kunne forvente sig.

Nu, to år efter, er Umatic klar med deres første album: Ashes & Diamonds. Et debutalbum, som blev mødt med god kritik:

GAFFA: 4/6 – “Lovende debut”

Lydtapet: 4/6 “drømmende popmusik, der stadig har en frisk kant af indie og hip-hop”

Bands of Tomorrow: 4/5 “..har et stærkt udtryk og bliver hurtigt vanedannende”

Musikblogger: “Vokal i superb klasse og teknisk geni bag knapperne…..”

Lytter.dk: “… utrolig spændende udgivelse.”

XQ28: 4/6 “…elektronisk-poppet univers med både kant og attitude”

Kulturkongen: 5/6 – bedst anbefalede album pt

Udover den fine kritik modtog Umatic også UMA’s pris, som ”Best Electronic Act” i 2012.

Hjemmeside: http://www.umatic.dk/

Nector (Silkeborg)

Nector er en dansk elektronisk duo. De eksperimenterer med klassisk house, techno og nu-disco – med et moderne perspektiv. Funky house blandet med hypnotiserende og kontinuerlige bas baserede beats, danner rammerne for Nector’s lyd. Deres store passion for den elektroniske genre og deres talent for lyd design har givet dem muligheden for at skabe deres egen fusion og deres eget lydbillede.

Billede 1

Nector is a danish electronic music duo. They experiment with classic house, techno and nu-disco with a modern perspective. Funky house mixed with hypnotic and continuous bass based beats makes the sound of Nector. Their big passion for the electronic genre and their talent for sound design has given them the opportunity to create their own fusion between genres and also create their own sound universe.

Bust Da Beat (Silkeborg)

Bust_Da_Beat_SmallEn Dynamisk House duo, der er et twist af live Dj’ing og live performance.

Med et bredt udvalg af controllere med bl.a. drum maschines, synthesizer, ipad og gamle arcade knapper, stræber de efter en ny måde at begå sig i genren.

Ink m. Elo Him og Nikoline B (Silkeborg)

130410_Ink_WEB

Ink er en rapper fra Silkeborg, inspireret af kunstnere som Kanye West, Jarren Benton, Eminem, og Hopsin. Ink udfordrer ofte folks tankegang igennem musikken, og selvom ordene til tider føles som udspekulerede punchlines over budskab, er der næsten altid en dybere mening med sangene som kan analyseres. Ink er generelt inspireret af den amerikanske rapkultur, og du hører ham derfor ikke hverken lytte eller rappe dansk.

På efterskolen Kildevæld mødte Ink Peter ( Elo Him ) Hvor der til tider blev rappet lidt for sjovt igennem freestyles og andre tekster.  I folkeskolen var han ofte kendt som ”drengen der kunne alle rap tekster”, og selv om han aldrig skrev sin egen seriøse tekst indtil hans første år på en gymnasial uddannelse, tog det pludselig fart en dag. Inks interesse for rap varede ved, indtil han en dag udfordrede sig selv I at skrive, samt finde sin eget stil. Som tiden gik opgraderede Ink til bedre og bedre udstyr, samtidig med den bedre og bedre respons. Kulminationen var hans track ”Never Get Too Close” og ”Scar” (Sunget i samarbejde med Nikoline B.) som begge fik utroligt rosende respons, og fra det øjeblik af vidste Ink, at musikken var den vej han ville gå. Siden da har han kun udviklet sig, både lyrisk, vokalt, og udstyrsmæssigt. Ink har Bl.a. performet på diverse diskoteker, og varmet op for kunstnere som Nabiha, Barbara Moleko, og flødeklinikken med hans rap-crew Elo Him og Caroline Colmor.

 Elo Him

130410_Elo_Him

Jeg startede med at lave musik siden jeg var et lille barn, dengang boede jeg I Afrika I Zambia hvor jeg er oprindelig fra. Jeg elskede at synge I børnehaven, og havde det sjovt med at lave beat Box sammen med mine venner. Da jeg så flyttede til Danmark, hvor jeg nu har boet i 10 år, begyndte jeg at udforske de forskellig former for musik , jeg begyndte at lære mig selv at spille guitar, Trommer og klaver. Da jeg så var 15 fik jeg vide af min storebror at jeg rappede faktisk ret godt, og hvis jeg forsatte kunne jeg sagtens klar det godt, jeg troede  ikke på ham til at starte med, indtil jeg startede på efterskolen, her fik jeg ros for min sangskrivning I både alternativ musik, men også rap/ hiphop.

Efter det begyndte jeg at tage Rap musik meget alvorligt , og så bl.a. op til 2 Pac, Kanye West , Common, og faktisk også Will Smith, for hans intellektuelle  tekster, jeg efter-aber ham lidt, med at jeg aldrig bruger bandeord I mine tekster, og på den måde udfordrere mig selv til at skrive om ting som handler mere om livet og motivation.

Nikoline B

130410_NikolineB

Nikoline har kendt Ink næsten hele sit liv. Hun har altid været vild med at synge. Hun lærte sig selv at spille guitar for små 3 år siden, og har siden da gået mere op i hendes sang.


Hun har sunget med på to af Inks succesfulde tracks, og har optrådt med ham på Buddy Holly, Silkeborg. Udover det har hun sunget til forskellige små events.

Facaden

130416_Anders_Facaden_WEB

Anders Hansen, med kunstnernavnet ‘Facaden’, er en ung rapper fra Silkeborg på 20 år. Han startede med at høre dansk tilbage som 12 årig, og har aldrig sluppet genren! Han begyndte at skrive egne tekster som 15 årig, men har dog kun rappet siden sensommeren 2012. Han inspireres af kunstnere som L.O.C., Kasper Spez, Pede B og Suspekt. Facadens udtryk baserer meget på ærlige og udleverende tekster med lyrikken i højsæde. Udover de 2 numre, der allerede er lagt op på youtube, er der en del nye numre på vej. Så hold øje med Facaden i fremtiden…

Anders suppleres af Morten og Ink

 

%d bloggers like this: